Vervolg Sydney/ Byron Bay
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Simon
07 Oktober 2009 | Australië, Sydney
Wouden we op auto jacht, maar omdat het zo hard regende hebben we voor eerst op een vakantie een paraplu gekocht. Niet te geloven dat je op een vakantie je eerste aanschaf een paraplu is.
Omdat we een auto wouden kopen, hebben we rond gevraagd waar we dat konden doen, een taxi chauffeur had ons verteld dat je dat bij parramata road kon doen, dus we wouden met de taxi daar heen, maar dit koste dit 50 dollar. Dus wij denken we worden hier weer uitgekleed, basterds!! Dus wij dachten we gaan wel met de bus naar Byron Bay. Daarna zijn we naar de Sydney Tower geweest, om daar mooie foto’s te maken, Hierbij zat ook een attractie, wat precies wisten toen nog niet. We kregen een informatieve film te zien over Australië, wat ons niet aansprak, dus wij keken elkaar weer aan: dit hebben wij weer!! Echter we liepen de zaal uit en te zeiken over de film en als wij iets ondernemen dat het altijd uit draait op een fiasco….. Maar we waren toch iets te vroeg met ons oordeel. Want wat bleek nou we kwamen terecht in een soort achtbaan wat ons door Australië heen leidde!!!
Hierna heb ik mijn eerste kookles gehad van Arjan. We hebben LEKKER spaghetti gegeten. Zelfs Arjan was te spreken over mijn kookkunsten.
’s Avonds naar een andere club geweest in Sydney. Was een leuke tent en tegen 5 uur ging de lichten bij ons uit.
Zondag,
Wakker geworden en we dachten dat we mooi op tijd waren, bleek de zomertijd in te gaan!! Waren we pas om 11 uur waker. Maar oké het weer was goed, dus gingen wij samen met Jan (onze kamergenoot) naar bondi beach.
Daar op het strand gelopen en een bak koffie gedronken om vervolgens naar Harvey bay te gaan om daar te kijken hoe het overdag is i.p.v. ’s nachts (zoeplappen). We hebben daar wat foto’s geschoten en toen besloten we te gaan lopen naar The Harbor Bridge, niet wetende dat dit een giga eind lopen is….
Toen we er uiteindelijk bijna waren na drie keer vragen besloten we links af te slaan de kroeg in.
Wat staan we toch heerlijk sterk in onze schoenen. The Harbor bridge was niet meer belangrijk en we dachten dit komt wel een andere keer..haha
In het café aangekomen bleek daar de finale was van the Australische Football League op tv te zien. De wedstrijd was Sydney tegen Melbourne. Dus al dat volk gek in de kop, maar helaas Melbourne won. Maar na tijd gingen ze niet weg er moest toch een feestje worden gebouwd!! Dus ja dan blijven wij ook natuurlijk…. Live muziek erbij, gewoon weer top avondje.
Maandag,
We wouden toch graag een auto hebben, besloten we toch om maar naar Parramata Road te gaan. Maar i.p.v. met de taxi te gaan, kun je natuurlijk ook met trein wat toch wat goedkoper is (13 dollar). We leren snel…. Na een stuk gelopen te hebben en rond gekeken hebben we een auto gevonden!! Een Ford Falcon waar bijna heel Australië in rijd (dus dat zal wel een goede auto zijn). Er viel weinig te handelen en Zwiers probeerde alles uit de kast halen maar het mocht niet baten. We wouden de auto graag gelijk hebben maar omdat het een feestdag was, konden we de papieren niet gelijk regelen en moesten we nog een dag wachten in Sydney. ’s Middags heeft Arjan eindelijk The Harbor Bridge en the Opera house gezien, hij vond het indrukwekkend. The ferry gepakt om mooie foto’s te schieten en toen naar het hostel gegaan om wat te eten. En op tijd naar bed, want we wouden de volgende dag naar Byron Bay…….
Dinsdag,
’s Ochtends moest ik nog wat dingen regelen zoals een post adres en bankzaken. Arjan bleef bij Jan achter in het hostel. Toen ik weer terug kwam van de bank, had Jan aangegeven dat hij het jammer vond dat wij weg gingen. Waarop Arjan aangaf: Jan wat houd je tegen om met ons mee te gaan. Dus binnen 10 minuten stond Jan klaar om met ons mee te gaan naar Byron Bay.
‘s Middags tegen 4 uur vertrokken met de auto naar Byron Bay. De afstand die we hebben afgelegd was 788 km. Het was wel wennen om links te rijden, maar heb geen ongelukken veroorzaakt en we zijn veilig overgekomen tegen 2 uur ‘s nachts. We hadden geluk dat we nog een slaapplek konden regelen Na een tip van een dronken aussie kwamen wij terecht in een hostel/camping wat eruit ziet als een flower power gebeuren, echter het is hier wel mooi en de sfeer is goed.
Vandaag hebben we een relax dagje van gemaakt, beetje op het strand hangen en bij het zwembad. Voor vanavond hebben we ons al laten informeren dat we naar Cheeky Monkey gaan dat is een discotheek in Byron Bay. Hopelijk leveren dit mooie en sterke verhalen op, zodat wij hier jullie van op de hoogte kunnen stellen.
Groeten Arjan en Simon uit Byron Bay.
07 Oktober 2009 - 08:09
Bas Zwiers:
goed verhaal! -
07 Oktober 2009 - 08:29
Bianca Vos:
Leuk hoor!
Ben benieuwd naar de foto's!?
07 Oktober 2009 - 14:17
Senior:
Hoi simon, met de vierdaagse liep ik naast de schoenen,door de loop van mijn dochter.
Ik ben ze nu al kwijt door de reis van mijn zoon.
groetjes , Senior -
07 Oktober 2009 - 14:28
Jan Laat Je ...:
Yo boyz!
Mooi verhaal weer! Nou, wij zijn naar Takens geweest! Was ook mooi haha....ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen!!! -
08 Oktober 2009 - 07:12
Laura S:
He Simon,
Leuk om je reisverhalen te lezen...
Volgens mij vermaakt jij je daar wel!! Nog 5 weken en dan kom ik ook ;).
Veel plezier daar in Australie!!
xxx -
mzzzzzl -
08 Oktober 2009 - 13:13
Ilse:
He hoi!
Leuk om alles te lezen van jullie.De reacties eronder zijn ook leuk om te lezen ;)
Netjes dat jullie al zoveel op de site geplaatst hebben!
Geniet ervan en we lezen wel weer!!
Groetjes -
08 Oktober 2009 - 16:05
Anneke Vos:
Hey Arjan,
Wat een heerlijke plek is Byron Bay, niet waar? Aan jullie bericht te lezen logeren jullie in the Artsfactory, wat een geweldig hostel is dat! Als je daar echt avontuur wil, moet je vragen naar Joe, hij kan een skydive voor je regelen, wat zeker de moeite waard is! En als je naar de Cheeky Monkeys gaat, wel even meedoen aan de wedstrijd, hoor! Dat moet je gedaan hebben als je daar bent!
Geniet ervan!
Groetjes, Anneke -
08 Oktober 2009 - 17:19
Jim:
Inderdaad meesterlijke verhalen. Maar hoe gaat het er nou aan toe in die discotheeks daar??
Wel netjes dat jullie zo trouw elke dag een verslagje typpen. Kijken of jullie het volhouden!
Maar gaan jullie nog naar australie- Nederland toe? is voor jullie mooi in de buurt toch????????
Oranje hempie aan en gaaaan, zou dennis zeggen!!
Boys rustig aan -
08 Oktober 2009 - 20:44
De Old Timer:
Jongens maak veel plezier bedenk dat dit waarschijnlijk maar eenmalig is in je leven.
Dus geniet zet de bloemetjes buiten .
EN pluk de dag.
Gezond blijven.
Groeten de old timer.
08 Oktober 2009 - 21:50
Eddy:
Nice story...
Nu maar hopen dat je geen glasbakken tegenkomt met Jan in de buurt ;).
Heeft Zwiers het oliepeil wel gecontroleerd van de auto? Kan nog weleens een obstakel zijn tijdens de aan en verkoop van een auto.
Mazzels! -
09 Oktober 2009 - 20:02
Morgen keuring in Delden
Ik neem ze alle drie mee .
Uitslag hoor je morgen.
Groeten de old timer.
P.S Doet jullie computter het niet meer. -
10 Oktober 2009 - 04:10
Jan De Reisgenoot:
Heren heren,
volgens het laatste sms-je hebben jullie het heerlijk naar je zin daar tussen de surfboys,sorry waaarschijnlijk zitten jullie vaker tussen de surfGirls. haha.
Hier in Brisbane alles prima, maar mis jullie gezelligheid nu al. Alleen maar Duitsers hier. HAHA. Je kan niet alles hebben zeg maar.
Veel plezier nog en misschien zien we elkaar wel weer op een andere plek hier in Australie.
No worrys Mate -
10 Oktober 2009 - 17:04
José:
Hé Arjan en Simon,
erg leuk om jullie zo te volgen! Super dat jullie nu een eigen auto hebben, dat lijkt me daar wel erg fijn. Dus bijna elke avond de kroeg in, klinkt goed hoor. Die biertjes daar smaken dus net zo lekker?
Veel plezier nog, we blijven jullie volgen!
Groet'n uut de Voart! -
11 Oktober 2009 - 11:02
Danitza Beuwer:
Haha, regen, paraplu's, mooie fims en foute discotheken. Lachen hoor. Doei doei!!! -
11 Oktober 2009 - 19:03
Ronnie:
goed te horen dat alles goed met jullie gaat.
hier een mooi rustig weekend gehad.lekker op de bank filmpie kijken.
maak er een mooie tijd van. -
12 Oktober 2009 - 16:03
Jozef:
Zeg arjanz en simonc waarzijnjullienu.nl? -
12 Oktober 2009 - 19:00
Blaauwkamp:
yo boyz.
heb ook eindelijk de site gevonden!
maar mooie verhalen alleen lopen jullie nu al wel een paar dagen achter...
hunter ze.
greetz -
12 Oktober 2009 - 20:42
De Old Timer:
Beste knapen jullie zijn niet meer zo up to day als in het begin hebben jullie iets te verbergen of niets te melden of misschien geen tijd laat de old timer niet in het ongewisse en hou hem op de hoogte omtrent jullie verblijf. groeten -
14 Oktober 2009 - 09:50
Patricia:
Heee!!
Mooie verhalen weer.. ben benieuwd naar de mooie en sterke verhalen van Cheeky Monkey...
Maarre voor de regen hoeven jullie echt niet helemaal naar australie hoor? Die hebben we hier ook wel!
Veel plezier maar weer!
groetjes