Road trip/Perth
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Simon
18 Juni 2010 | Australië, Perth
Dus half slaperig en met nog alcohol in mijn bloed wakker geworden. De tram richting mijn hostel gepakt, heb nog steeds medelijden met de andere mensen met de stank die ik mee bracht. Uiteindelijk bij de hostel aangekomen, backpack in gepakt en toen de trein gepakt richting Fitzroy. We hadden 2 campers gehuurd, dus met wat vertraging vertroken we om half 1 uit Fitzroy. John, Rob en Ben in 1 van de campers. Ik, Chris en Matthew in de andere. Moest helaas 1 van de campers besturen, want Chris durfde nog niet uit de stad te rijden en Matthew heeft nog geen rijbewijs. Maar alles is goed komen. Eerst zijn we naar Geelong (wat een uur van Melbourne is) gegaan om daar wat te eten en toen op naar the great ocean road! We zijn gestopt bij een strand en we hebben een beroemde vuurtoren gezien die in veel Engelse series te zien is, om uiteindelijk in Apollo Bay te eindigen voor de overnachting. ‘s Avonds eerst wat eten gekookt en daarna naar een bar gaan om onze 1e dag van de roadtrip aftesluiten. We wouden bijna naar onze campers gaan. Toen we Taylor, een australier die om de week in onze hostel verblijft, zagen. Hij vertelde dat er een BIG party aan de gang was ergens anders en het zou de beste party zijn, waar we ooit zijn geweest. Dus daar naar toe gegaan, bleek het 1 van de vaagste party te zijn. Iedereen zat ons aan te kijken; van wat doen zij hier, degene die het feestje gaf was maximaal van de kaart en er waren nog geen eens 20 mensen. Enige voordeel was dat er gratis eten was dus daar hebben we gebruik van gemaakt! Toch nog een uurtje gebleven en toen op naar onze campers gegaan, om als een blok in slaap te vallen.
De volgende dag vroeg wakker geworden, wat ontbeten en toen de rest van the great ocean road doen. Had het al een keer gedaan, dus het was voor mij wat minder speciaal dan de eerste keer en miste Melbourne voor de geweldig tijd. Na the great ocean road door gereden richting the Grampians. ‘s Avonds daar aan gekomen en de nacht door gebracht op een parkeerplaats. Bij de parkeerplaats was een grasveld, waar veel kangeroo’s waren dus dat was wel weer mooi om te zien.
Woensdagochtend zijn we naar de top van The Grampians gewandeld. Na anderhalf uur eindelijk de top bereikt, waar we een mooi uitzicht hadden van het landschap.
Na wat foto’ te hebben genomen. Wouden wij de kortste route terug lopen, maar i.p.v een half uurtje lopen, waren we verdwaald en deden we er 3 uur over. De sfeer was wat minder, maar na we wat hadden gegeten werd de sfeer weer wat beter. We wouden in Adelaide overnachten en dat was ongeveer 6 uur rijden. Dus de campers gepakt en op naar Adelaide! Daar tegen 8 uur aangekomen en toen wat rond gereden om een slaapplek te vinden. Werden we aangehouden door de politie, omdat we een stopbord genegeerd hadden. Gelukkig kregen we een waarschuwing en konden wij vragen waar we konden overnachten. De politie gaf aan dat verderop een parkeerplaats was waar je wel kon overnachten. Dus daar naar toe gegaan en gelijk met eten kooken starten. Werden we verstoord door een wijkagent, dat we daar al seen donder weg moesten anders zou hij ons een boete geven. Maar wij natuurlijk in discussie gaan dat de andere politie zei dat we hier mochten overnachten. Had deze agent niks mee te maken, we moesten weg wezen! Toch eerst gewoon gegeten daar (met de agent wachtend in de auto) en toen naar de andere kant van de stad gereden en daar hadden we een parkeerplek gevonden op de top van een berg. Enige gekke was dat daar een auto stond geparkeerd stond met beslagen ramen en de lichten aan. Wat bleek we stonden op een seks parkeerplek, waar auto’s af en aan komen. We besloten om daar toch te overnachten. We zijn wel een paar keer geseind door andere auto’s, maar helaas er waren geen mooie vrouwen.
Donderdag, een hostel geboekt, want we wouden ‘s avonds stappen. ‘s Middags in de stad gehangen en naar de bitonic gardens geweest. ‘s Avonds wezen stappen. We dachten dat er veel studenten zouden zijn, maar dat viel tegen. Het was een rustig avond, waar we alleen zijn lastig gevallen door een gast die alleen maar over gangstershit rap kon praten en een aboriginal die volgens mij verliefd was op 1 van mijn mates!
Vrijdag, Adelaide verlaten en toen gereden naar een gebied waar veel wijn wordt geproduceerd. We zijn gestopt bij een wijnproeferij van Jacob’s Creek. In de wijn proeferij kregen we uitleg over hoe de wijn wordt gemaakt en wat de verschillen zijn tussen de wijnen. Zo hebben we verschillende witte en rode wijnen geproefd en champagne. Was weer een nuttige en lekkerde besteding van onze tijd. Na een uur daar geweest te zijn en een paar flessen wijn gekocht te hebben, zijn we door gereden naar Port Augusta. Dit is de laatste plaats waar je kunt stoppen, voordat je omhoog gaat richting Alice Springs. In het dorp aangekomen hadden we onze campers geparkeerd onder een brug, eigenlijk mag je daar niet camperen maar niemand kon ons zien. Het dorpje zelf stelt niks voor, er is niks te beleven.
Zaterdag, Vroeg wakker geworden, echt een goede nachtrust krijg je niet echt en je kunt merken dat het ‘s nachts kouder wordt. En op naar Goody Paddy, dit is een standje onder de grond. Om daar naar toe te rijden, is toch een tocht van 8 uur rijden en je rijdt in de echte outback, wat saai is. Het is alleen maar lange, rechte wegen, met alleen woestijn om je heen. Eindelijk in Goody Paddy aangekomen, was er gelijk een ruzie gaande tussen 2 Aboriginals. Wat zeer lachwekkend was. De Aboriginals kunnen eigenlijk alleen maar schreeuwen tegen elkaar en dat is het. John vond het allemaal wat minder mooi en die wou dat we buiten de stad gingen camperen. Dus dat maar gedaan, eten gekookt en ‘s avonds geluisterd naar een Engelse comedyshow op de radio. Maar het alle beste was, buiten pissen onder de mooiste sterrenhemel!
Zondag, Eerst in Goody Paddy rond gelopen. We zijn naar een museum geweest en hebben een voertuig gezien, wat werd gebruikt voor de film Mad Max. 1 van de jongens wou ook de ondergrondse kerk zien, dus dat ook maar effe gezien en uiteindelijk een koffie gedronken in een ondergrondse café. Toen de weg gevolgd richting Kens Kenyon en the Uluru rock.
Het werd al donker en we moesten nog wel 4 uur rijden, voordat we bij de Kens Kenyon waren en je bent niet verzekerd in het donker. Dus besloten we om te overnachten op een campingplaats. Het was maar goed ook dat we waren gestopt, want nog geen kwartier later kwam een auto total loss de camping op. Ze hadden een koe aangerijden en van de auto en de koe was niks meer over….
Maandag, Eerst zijn we naar de Kens Kenyon gegaan, waar we een mooi uitzicht hadden van alle big rotsen en het gebied erom heen. Daar 2 uur gebleven en toen naar the Uluru Rock gereden. Tegen 18.00 daar aangekomen, moesten we eerst 25 dollar betalen en ik maar denken dat het iets heilig is voor Aboriginals, maar het is gewoon een tourist attractie! Maar ja toch die 25 dollar betaald en hebben we the rock gezien met zonsondergang! Toen moesten we nog ergens gaan camperen en je mocht niet bij the rock camperen, zijn we naar de dichtsbijzijnde campingplaats gegaan om daar ook nog is een keer 16 dollar te betalen voor 1 nacht. Afzetters!!
Dinsdag, ‘s Ochtends naar the rock gereden, wat foto’s gemaakt en een beetje er om heen gelopen. Het is zeker de moeite waard om the rock te zien, want daar staat o.a australie ook bekend om en het blijft een aparte rock. Maar vindt het ook schijnheilig of slim van de Australiers om net te doen dat het iets heilig is voor de Aboriginals, maar er gewoon een attractie van te maken om zo goed geld te verdienen.
Na de foto shoots van the rock hebben genomen. De campers weer gepakt en gereden naar Alice Springs. Daar een hostel geboekt voor de nacht en de stad wezen verkennen. Je kunt merken hoe meer je in de outback bent, hoe meer aboriginals er zijn en ze doen vrij weinig. Ze hangen in de park samen, schreeuwen wat tegen elkaar en ze zijn vaak dronken. En de Australiers doen er verder niks mee, ze zitten alleen te zeuren over hoe slecht de Aboriginals zijn. Voor de rest is er in Alice Springs niet zoveel te beleven. Er zijn wat winkels en pubs en dat is het wel. ‘s Avonds zijn we toch nog even op pad geweest. We hebben 1 van de grootste pizza’s gegeten van Australie en een paar glazen bier gedronken en toen weer richting de hostel gegaan om te gaan pitten.
Woensdag, De campers weer ingeladen en zijn we naar een reptielen centrum gegaan. Hier hadden ze de gevaarlijkste slang van Australie, een krokodil en een paar lizards.
We kregen wat intresante info’s en na een uurtje zijn we weg gegaan. We wouden toch een paar kilometers maken richting Darwin, want het was nog wel 18 uur rijden.
Uiteindelijk tegen 7 uur ‘s avonds gestopt op een parkeerplaats. Daar onze eten gemaakt onder weer een stralende sterrenhemel en toen op tijd de nest in.
Donderdag, werd onze rijddag en ook Ben en Matthew mochten gaan rijden, terwijl ze geen rijbewijs hadden. Ben schoof bijna van de weg af, maar voor de rest ging alles goed. Ik had die dag met John gewisseld van camper en had ik mijn hardcore/hardstyle uurtje. Een paar van die Engelsen gaan volgend jaar naar decibel en defqon! En de andere deden hun radio na 1 minuut al op een andere zender.
We hebben die dag iets van 8 a 9 uur gereden om uiteindelijk bij het stadje Katherine aan te komen. Onderweg nog een arend gezien van een half meter hoog, veel andere roof vogels, kamelen en een bosbrand.
In Katherine een campingplaats op gezocht en daar overnacht.
Vrijdag, Voordat we naar Darwin gingen, zijn we eerst langs een natuurgebied gegaan. We hebben daar watervallen gezien, bergen, rainforest en we wouden ook graag krokodillen zien, maar helaas geen 1 gespot. Ook hier weer waren er veel bosbranden.
In Darwin hadden we met geluk nog een hostel kunnen vinden, want het is daar nu hoogseizoen voor de backpackers. In de hostel aangekomen, kwam ik nog een oude bekende tegen van mijn tijd in Mareeba, dus dat was wel weer grappig. ‘s Avonds moest er gestapt worden, dus we hadden onze eigen kroegentocht gehouden en geindigt in een club. Tegen 4 uur ‘s ochtends plat.
Zaterdag, zijn we in een park wezen relaxen en zonnen. Kregen we nog gezelschap van een Aboriginal. Ze had 4 dochters: 1 was Japanees, de andere was Italiaanse. De oudste was 28 jaar oud en de jongste 4. Ze bleef steeds dezelfde dingen herhalen, maar was wel weer komisch. ‘s Avonds zou onze laatste stapavond worden met onze zessen en we hadden begrepen dat er een discotheek was en daar zou het allemaal gebeuren!!
Daar naar toe gegaan, waren wij met z’n zessen en 14 andere mensen daar zo. Volle bak! Maar daar toch de hoogtepunt van de avond gehad, dansen op het podium. Terwijl iedereen ons aan kijkt wat doen die mafkezen daar! De rest van de avond was wat minder en dat hadden de jongens ook van mij begrepen. Ik zei dat ze allemaal shit waren, dus ja daar vrolijk je de sfeer ook niet mee op…….
Zondag, was onze laatste dag. De jongens konden wel lachen om mijn opmerking dat ze shit waren dus er was geen gedonder in de tent. Na een relaxte ochtend, zijn we ‘s middags naar de strand en een markt geweest. ‘s Avonds samen gegeten en toen afscheid genomen van John, Ben en Rob. Matthew, Chris en ik bleven achter, want wij zouden nog tot woensdag in Darwin blijven en dan vliegen richting Perth. John ging terug naar Melbourne en Ben en Rob gingen naar het oosten. Met deze jongens hou ik zeker contact en volgend jaar zal ik zeker een paar weken naar Engeland gaan om de jongens daar te bezoeken.
De rest van de dagen in Darwin, hebben we o.a. een museum over Darwin bezocht. Om daar naar toe te gaan moesten we de bus pakken en in die bus zaten alleen maar gekken. De 1 zat de ander op zijn kop te slaan. Een andere gek zat een Aboriginal vrouw lastig te vallen, terwijl zij een minuut eerder een Amerikaanse backpacker wou versieren wat haar niet echt lukte. De buschauffeur moest een paar keer ingrijpen, maar het was een komische rit. De museum was redelijk, maar het kon niet tippen aan onze bus trip.
Voor de rest veel in de zon gelegen en relaxen.
Woensdagochtend zouden wij om 10 voor 8 vliegen, maar we kregen een vertraging van 6 uur!! Dus hebben we de hele ochtend op de airport gehangen. We kregen van de vliegtuigmaatschappij wel gratis eten en het geld dat we hebben betaald voor de ticket, krijgen we als credit. Dus dat komt mooi uit als ik richting Sydney moet vliegen.
Tegen half 5 aangekomen in Perth. De bus gepakt richting de stad en toen nog een tering eind gelopen om bij onze hostel aan te komen.
De volgende dag naar Fremantle, dit is een stadje net onder Perth, gegaan en een hostel geboekt en daar zit ik nog steeds. De hostel is vrij chill, ze hebben het WK op een groot scherm, gratis internet en een pool tafel. Ben nu op zoek naar werk, maar weet nog niet wat ik precies wil. Heb me wel laten inschrijven bij uitzend bureau en morgen zal ik bij verschillende bedrijven langs gaan. Ga volgende week mijn nichtje bezoeken, heb het weekend afgesproken met een Austrlische gast die ik ontmoet heb tijdens de Australian open en volgende week heb ik ook nog een house party, dus vervelen hoef ik me nog niet en Matt en Chris zijn hier ook nog. Chris blijft hier tot de 28e en Matt blijft hier tot eind juli. En ik blijf hier een paar maanden om geld te sparen, om dan een laatste roadtrip te doen met mijn pa die overkomt.
Mensen doe het rustig aan!
18 Juni 2010 - 10:12
Patrick:
Hey Simon!
Mooie verhalen weer!
Hoop dat je snel weer wat werk hebt daar.
Geniet er nog ff van! Voordat je het weet is het 23 september.
Latersss -
20 Juni 2010 - 20:13
Hans:
Moy Simon,
Mooie verhalen man. Ik zie dat je al aardig ingeburgerd bent. Net als een van onze klanten praat je al half engels, so dat is prima. Verder prachtige en ook zeer vage foto's gezien. Veel plezier daar en natuurlijk groeten van Ria en de headbangers. -
03 Juli 2010 - 19:54
De Basis:
Simon gefeliciteerd
de Groeten -
04 Juli 2010 - 14:20
Hallo Simon,:
Eerst van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag.Heb je een boterham op bed gekregen met thee?En een hele dikke zak met poen?
Of vier jij jouw feestje bij jou en ons nichtje.
We wensen jou een hele gezellige dag toe met wie dan ook.We houden jou wel in de gaten hoor!
Wat fijn dat jouw vader straks bij jou komt.
Geniet maar fijn met hem.
Nou veel plezier en de hartelijke groeten van Tante Diny,oom Jan, oom Geert en tante Betsy,dooei. -
11 Juli 2010 - 12:07
Robert:
Yo simon! wat een vette shit! ik krijg weer reiskriebels en flashbacks van je verhalen,echt tof!! geniet er nog van, voor je het weet ben je weer terug an de voart..
15 Augustus 2010 - 14:28
Basis:
Nog 2 weken , en dan gaan we. -
23 Augustus 2010 - 19:39
De Basis:
Vandaag over een week ben ik al een heel eind, maar nog niet ver genoeg
Groetjes -
29 Augustus 2010 - 12:40
Pa:
Ik kom eraan, en ik neem mijzelf ook mee. Groeten en tot Dinsdag.