Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon Colenbrander - WaarBenJij.nu Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon Colenbrander - WaarBenJij.nu

Melbourne

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Simon

01 April 2010 | Australië, Sydney

Na mijn laatste bericht in Januari werd het toch wel een keer tijd om iets van mij te laten horen. Ik zit nog steeds in Melbourne en ben van plan om hier tot het begin van juni of juli te blijven om geld te sparen en Melbourne is een geweldige stad dus er is hier genoeg te doen. Heb ondertussen ook 2 banen gehad en werk nu als een barman in een theater. Maar ik zal bij het begin beginnen.

We gaan terug na 26 jan. want toen vierden de Australiers aussie day. Had een Nederlandse dame (Lucienne) ontmoet en daar heb ik de hele dag mee rond zitten hangen. We zijn o.a naar een Aboriginals festival geweest, wezen relaxen in een park en we hebben vuurwerk gezien op de federation square. Daarna zijn we de kroeg in geweest. Het was een geslaagde dag.

De volgende dag half slaperig wakker geworden, had een solicitatie gesprek (om mensen geld te vragen voor arme kinderen in Afrika), maar ik wist de weg niet dus eerst maar de weg vragen bij receptie van mijn hostel; zegt die gast ga daar niet heen, het is echt een shit job! Ben daar dus ook niet heen gegaan, want ik hoorde dat ik voor 2 dagen aan de slag kon gaan bij een bedrijf waar ze grote festival tenten opbouwen en afbreken, dus zeg maar de Harry Kosse van Melbourne alleen dan 5 x zo groter. Dus heb ik 2 dagen lang tenten wezen afbreken. 1 tent was de grootste in Australie, zo’n tent zie je bijvoorbeeld op Decibel of Pinkpop. Het was geen verkeerde job, maar na 2 dagen was alles klaar en zat mijn job er weer op.
Heb toen het weekend bij mijn Ierse vrienden gelogeerd, heb niet zoveel gedaan een beetje relaxen en op banen jacht geweest en toen had ik mijn 2e baan gevonden.

De volgende baan was het verkopen van een autoschoonmaak product waarmee je auto kon wassen zonder water. Het was alleen op commissiebasis. Ik kreeg 20% van wat ik verkocht en dat was kut. Je kreeg ‘s ochtends eerst een training in verkooptechnieken, daarna had je een half uur bespreking. Er werd dan besproken wat voor omzet je wilt gaan doen voor vandaag en wie het goed had gedaan de dag ervoor. Er werd dan geapplaudisseerd voor die gene, het leek wel een sekte, zo droevig was het. Daarna gingen we met de auto naar een van de voorsteden toe en moest je bij een shoppingcentre iedereen aanspreken voor een demostratie en proberen om het product te verkopen. Ben na 3 weken hier mee gestopt, want het verdiende niet genoeg voor mij. We zijn nog wel op een road trip geweest naar het plaatsje Lake Entrance. Dit is was 3 uur rijden van Melbourne. Het verkopen van het product was niet zo bijzonder, wel zijn we in een plaatselijke kroeg beland. Daar speelde een live band en de mensen die daar waren, waren allemaal dronken, er liepen ook nog kinderen rond. Maar het maakte niks uit, het was gewoon weer gekkenwerk! Maar wel weer een geslaagd avondje. Lake Entrance was voor de rest een leuk badplaatstje met een relaxte strand en aardige mensen.

Nadat ik gestopt was met de andere baan, had ik binnen een dag een andere baan gevonden. En dat is barman zijn in een theater. Dit werk doe ik nog steeds en het bevalt me prima. De voorstelling in de theater is Mamma Mia dus ik ben nu al knettergek van al die Abba’s song!! Ik haat ze. Het is een vrij grote theater, er kunnen ongeveer 1800 mensen in, er zijn 3 bar’s en 2 v.i.p. lounge. Met mijn collega’s kan ik goed mee opschieten. We zijn al een paar keer wezen stappen en dat gaat natuurlijk ook vaker gebeuren.
De theatervoorstelling duurt nog tot 30 mei, dus zo lang blijf ik daar ook werken. Het betaald goed en vooral op zondag, want dan is het dubbel betaald!!

Voor de rest verblijf ik in een hostel aan the king street. Dit is een straat met veel strip clubs en discotheken, waar wij gratis entree voor hebben ;) Er zijn veel mensen die daar langer blijven dus heb al aardig wat vrienden gemaakt. Ga veel om met Engelsen, een Nederlander en een Aussie. Dus er is altijd wel wat te beleven in de hostel.

Ben o.a. ook naar een voetbal wedstrijd geweest en het is heel simpel: het 4e van SVD kan makkelijk mee draaien in de Australische competitie! Ben ook naar een AFL match geweest, deze sport is een mix van voetbal en rugby. Snapte er in het begin natuurlijk niks van, maar ik begin het aardig onder de knie te krijgen. Ga waarschijnlijk maandag ook naar een match toe, maar dan in de grootste stadion van Melbourne (er kunnen 100.000 mensen in) en heb begrepen dat het een top wedstrijd moet zijn.

Afgelopen zondag ben ik naar formule 1 geweest en het was super! Met een paar Engelsen die kant op geweest en die lui werden knetter gek toen Jenson Button won! Dus dat werd ‘s avonds een feestje bouwen! Voor de rest was de grand prix zeker de moeite waard, er is genoeg te doen. Van verschillende racen tot het bekijken van ouwe f1 auto’s. En wat zijn die Pit dames ongelooflijk hot, had een erectie van hier tot Tokyo!

Ben natuurlijk ook wezen stappen, ze hebben hier genoeg clubs, waarvan ik de helft nog geen eens heb bezocht. Ben een keer met Laura (een Nederlandse dame waar ik van het begin af aan al contact mee heb) naar een Hardstyle feestje geweest . We kwamen er eerst niet in, omdat het uitverkocht was. Maar nadat we eerst ergens anders een paar biertjes hadden gedronken, zijn we terug gegaan en sneaky naar binnen gelopen zonder wat te betalen en hebben we tot de laatste uurtjes daar ons prima vermaakt.
En als ik niet ga stappen, dan is het vaak rond hangen in de hostel en drinking games doen. En dan is het vaak ook zeer gezellig.
Dus ik vermaak me prima in Melbourne.
We willen nog naar een Pro Surfing game toe, dit is 2 uur van Melbourne vandaan, om daar de beste surfers van de wereld te zien.

Ben ook al uitgenodigd voor een paar verjaardagen van mijn collega’s en in Mei ga ik de Great Ocean road doen met een paar mensen van mijn hostel. En voor de rest zie ik het allemaal wel.

Na Melbourne ben ik natuurlijk wel van plan om verder te reizen. Ga dan eerst richting Alice Springs en daarna richting the westcoast. Om te gaan surfen, duiken met haaien en om mijn nichtje te bezoeken.

Maar eerst nog genieten hier in Melbourne en ik hou jullie op de hoogte!

Cheers!!

• 01 April 2010 - 06:13

Patrick:

Hey Kerel,

Mooi om weer eens wat verhalen van je te lezen.
    Maar wist na ons belletje uiteraard dat je daar flink aan het vermaken was en naar je zin had.
    Hier gaat ook alles goed verder. En je nieuwe nichtje begint al als kool te groeien :-)

Have fun!

Latersssss

• 01 April 2010 - 10:58

Kees:

Simon,

Ben je al getrouwd met Victoria Bitter of ben je nog maatjes met Freddy Heineken?

Gr, Kees

• 01 April 2010 - 16:38

Jim:

Jooo Simon,

Eindelijk weer een verhaaltje van onze drukke man!
    Maar je onderneemt genoeg dingen zo te horen. Zo zie je nog is wat!!
    Maar met die drinking games ben jij zeker altijd het bokje. Washandje erbij en kotsen maar!! hahahah

Maar ben jij nog ook aan het voetballen daar? en fitnis je daar nog een beetje?? of train je alleen je bierpens!!!!

have fun

gr jim

• 04 April 2010 - 10:19

De Basis:

Wij zijn trots op je,ben al weer m,n schoenen kwijt
    De Groeten

• 04 April 2010 - 10:21

Opa:

Jou nieuwe nichtje,kan ook al SMSen wonderlijk he?
    Groetjes

• 26 April 2010 - 15:39

Zwiersman:

Hey Simon,

Hoe is't het met je ? Nog altijd goed naar je zin..wat ik zo begreep van de jongens in ieder geval wel!

Gisteren naar Ajax-Feyenooit geweest. Wat een but wedstrijd. 's middags de stad in geweest, dat was de hoogte punt van de dag.
    Zondag. Hopen dat er komende zondag wat te vieren valt.

Binnenkort eens even een keer op skyp dacht ik maar zo...Laat maar even een dag weten.

Kalm an!

• 11 Mei 2010 - 17:33

Thijs:

KAMPIOENEN!!!

• 16 Juni 2010 - 11:00

Pilsje:

Yo simonite, hoe ist daar jongen?? mooie dingen maak je mee joh!!! goh wat lachen! hier alles best alleen donders druk met die klote opleiding..... kom maar snel terug dan kunnen we eindelijk weer eens een biertje drinken!!! kalm an he en geniet ervan!!!!!!!!!!!!! gr jasper