Vader en Zoon Darwin op reis - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon Colenbrander - WaarBenJij.nu Vader en Zoon Darwin op reis - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon Colenbrander - WaarBenJij.nu

Vader en Zoon Darwin op reis

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Simon

21 September 2010 | Australië, Sydney

31 Augustus zou pa in Perth aankomen. Ik had de avond van te voren al afscheid genomen van mijn vrienden in de hostel. Iedereen natuurlijk huilen van verdriet dat deze jongen de hostel ging verlaten..... Het werd een zeer gezellig avond en heb in de hostel weer een mooie tijd gehad.

De dag erna, had ik mijn spullen ingepakt en ingecheckt bij een hotel in Perth en toen moest ik pa ophalen. Dus de bus gepakt en op naar het vliegveld. Daar aangekomen, ik kijken op de borden, maar ik zie geen vlucht uit Singapore. Alleen maar vluchten uit Sydney, Melbourne of Darwin... Stond ik bij de verkeerde luchthaven!!! Dus snel een taxi geregeld en op naar de goeie vluchthaven..

Ondertussen was pa gelandt in Perth, liep hij bijna de douane uit. Vergat hij bijna zijn backpack.. Dus ging hij dwars door alle poortjes heen om zijn backpack te pakken. De security mensen keken hem na, daar heb je weer zo'n tourist.....

Maar uiteindelijk kwamen we elkaar dan toch tegen en het was gewoon gigantisch mooi en super om elkaar weer te zien. We hadden beide een glimlach van hier tot Tokyo!

Tot vrijdag hebben we veel bij gepraat wat er allemaal is gebeurt in een jaar tijd en heb ik pa Perth en Fremantle gezien. Ook heeft pa zijn eerste dronken Aussie gezien.
De wereld ging voor hem open.

Vrijdag zijn we naar Sandra gegaan om daar de weekend door te brengen. We hebben daar o.a. in de natuur gelopen, de vuur toren gezien bij de Indische en Zuidelijke oceaan, een grot in geweest, Marget River gezien en voor de rest moest pa natuurlijk ook bij praten met Sandra. Het was een zeer geslaagd weekendje en pa vond het super om Sandra weer te zien.

Dinsdag gingen we weer terug naar Perth om daar onze wicked camper (a.k.a zand muis volgens pa) op te halen. We hadden de camper voor 11 dagen gehuurd om zo een beetje de westcoast te zien.

We zijn o.a. naar de pinnacles (dit is een stukje woestijn met veel zandstenen) gegaan, wandeltochten gemaakt in Kalbarri op slippers, waar nadrukkelijk werd gewaarschuwd dat je loopschoenen moest dragen en 8 liter water bij je moest hebben, maar ja dat hebben de Colenbranders natuurlijk niet nodig! Met slippers ging het makelijk af en 2 liter water is ook wel voldoende! Verschillende kust plaatjes gezien, waar voor we wel elke dag 4 a 5 uur moesten voor rijden. Maar het was zeker de moeite waard. We hebben ook op de beste camping van Australie gestaan. Op de campingplek was alleen zand en nog eens zand en nog geen barbeque te vinden en daar staan we dan met 4 worstjes! Dus bij gebrek aan beter maar over op brood en kaas.
Dieren spotten werd een hobby van ons, zo hebben we kangeroo's, slangen, struisvogels, walvissen en ook dolfijnen hebben we gespot.
Pa dacht ook dat hij een viespuik zag die vrouwen aan het begluren was in een snorkel pak. Hij stond al in de houding om die jongen is goed aan te pakken, bleek het om een dolfijn te gaan! Ook hebben we nog een rit gemaakt waar we bijna ging benzine meer hadden, met nog 60 km te gaan en waar we 3 kangeroo's moesten ontwijken! Maar we hebben het overleefd zonder schade en nog 5 liter in de tank.
De westcoast is super mooi, maar je komt tijd te kort om alles goed te zien, maar het is zeker de moeite waard!

Zaterdag vlogen we naar Sydney toe, om onze laatste dagen te gaan vermaken hier. De Opera house en the Harbor bridge werd de eerste dag al bezocht.
Zondag was hier de marathon van Sydney aan de gang en zijn we naar the Botanic Garden geweest en hebben we ook een Brazilaans festival mee gepikt. Gisteren zijn we naar Manly geweest, dit is een klein stadje waar je met een ferry naar toe moet. Daar hebben we een voormallige militeren basis gezien. Vandaag gaan we nog een beetje aanklooien en moet ik de laatste dingen regelen en morgen is het Up to Holland!

Mensen we gaan jullie weer zien in Nederland!

Foto's volgen nog.

• 22 September 2010 - 16:29