Kerst en oud en nieuw - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon Colenbrander - WaarBenJij.nu Kerst en oud en nieuw - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon Colenbrander - WaarBenJij.nu

Kerst en oud en nieuw

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Simon

07 Januari 2010 | Australië, Sydney

Hallo iedereen!!

Nog de beste wensen voor 2010 en a fucking happy new year!!

Mijn kerstdagen en nieuw jaar was goed. Veel zon gehad en ook echt Nederlands weer gehad, regen! We hadden de 24e dec. na het werk een kerstparty. Ze hadden een kerstboom gemaakt van ananas, de kerstman kwam langs en we gingen barbequen. Ook hadden we lootjes getrokken, je moest dan iets kopen voor 5 dollar. Ik had een mok gekocht, maar mijn kado was een soort poeder voor mijn lichaam, maar de geur rook naar ouwe mannen die in de broek hebben gezeken!! Dus het kado lag direct in de prullenbak…… Ook kreeg ik een gedicht en dat ging als volgt:

The Energizer

Simon Colenbrander, that’s a long name. He’s another backpacker whose on top of his game. Stacking pallats is what he is doing. Like the energizer bunny he’s going and going.
He’s tall and fit with a short crew cut. Looks good in jeans, he has a nice butt. Polite and well spoken, he’s a man of few cares. He needs a new bitch to, any volunteers?
(oja Jim als je het snapt dan stuur ik je de vertaling wel ;)

Na de geslaagde kertsparty ging ik met 4 andere collega’s naar mijn huis toe en hadden we drinking games (normal bier drinken is er niet meer bij, het moet nu met drinking games gebeuren) De ene lag na een uur al te pitten, de andere moest sprinten om de wc te halen en de andere lag de volgende morgen bij de wc!! Ik had gelukkig geen hangover, jullie hebben me goed getraind!
Op de 1e kerstdag heb ik gebarbequed en gerelext (moest ook wel na een zwaar avond) en op boxing day ben ik naar Cairns geweest en heb ik daar mijn ouwe Franse collega en zijn vriendin ontmoet en hebben we samen uitgebreid gegeten en een beetje rond gehangen in de stad.

Na een paar dagen werken was het einderlijk oud en nieuw. Met 8 mensen van mijn werk hadden we een kamer geboekt in Cairns, eerst zijn we uit eten geweest en daarna wat gedronken op het balkon van hostel om uiteindelijk in de bar de nieuwjaar in te gaan.. Dit kun je natuurlijk het beste doen met een fles Heineken! Ze hadden ook vuurwerk dit werd bij het zwembad afgestoken, alleen het regende gigantisch dus ben ik samen met een Zweedse gast sprintend naar het zwembad gegaan en heb ik wel 5 minuten vuurwerk gezien! De rest van de avond was het feestje bouwen en uiteindelijk iedereen kwijt raken….. Maar mijn hostel wel weer gevonden.
En hoe kun je het beste nieuwsjaardag vieren, om eerst bij het zwembad rondhangen en ‘s avonds weer een party van maken!! Dus dat heb ik natuurlijk weer gedaan.

Op dit moment werk ik nog steeds bij de ananasfarm, ben “gepromoveerd’ naar chef pallets klaar maken met ananassen. En er was een jongen die mij moest helpen, maar die was maar 1 dag, want er zat geen gang in en dat heeft die jongen geweten! Voor de rest heb ik aardige collega’s, maar ik vertek Zondag (10 dec) richting Melbourne om iets te zien van the Australian open en ook daar weer werk te zoeken, alleen wil ik nu ook iets kunnen doen na werk tijd zoals surfen. Maar voordat ik na Melbourne ga, wil ik eerst nog een paar plaatsen zien zoals Mission beach, Brisbane en Noosa en voor de rest zie ik het wel. Eerst Zaterdag een afscheidfeestje en een verjaardag van een huisgenoot en dan waarschijnlijk Zondag met een brakke kop richting Mission beach rijden.

Mensen de mazzel en tot horens!!!

• 07 Januari 2010 - 06:52

Patrick:

Hey kerel!

Jij ook een fantastisch en goed 2010!

Hier lag sneeuw met de kerstdagen. Eindelijk weer eens een witte kerst :-)

Rustig aan daar!

Latersss

• 07 Januari 2010 - 10:18

Kees:

Hey OpperKlomp,

Ook de beste wensen voor 2010.

Ik wist wel dat er meer in je zat dan alleen Ananassen-splijten. Chef van de pallets, cool!

Groeten uit een ondergesneeuwd Nederland (Veel sneeuw hé?!),

Kees

• 07 Januari 2010 - 20:09

Zwiersman:

Hey Energizer!

Simonster deze naam heb je zeker te danken aan je shirt;)Je bent mij ook zo'n werk peerd!

Nou ik ben benieuwd wat je de komende tijd weer gaat mee maken! En laat maar even weten als er een...new bitch is!

Hier gaat alles verders goed en weinig bijz.Alleen is het hier vies koud!

Mazzel en kalm an!

• 07 Januari 2010 - 20:09

Blaauwkamp:

yo simon!

jij ook nog de beste wensen jonge!

wel vet dat je nu chef bent ja, mag je nu een stofjas aan in plaats van een overall?
    maar je bent nog wel van plan daar een poosje te blijven zie ik staan (10dec).;)
    wij hebben hier ook mooi feestje gehad, bij eddy en ilse geweest en toen het dorp in en daarna citadel en mooi dronken aan het einde van de rit.haha

uh simon kallum an doen en hol um stief!

groenten

• 07 Januari 2010 - 21:30

Jim:

Jo moatie,

Jij natuurlijk ook de beste wensen voor 2010.

Maar dat Engelse berichtje van je ananascollega viel wel aardig te lezen hoor! Geen vertaling nodig. Wat denk jij nou, heb toch een cursus Engels gevolgd!!!! ( trouwens jij zegt ''als je het snapt stuur ik jou de vertaling wel''(het woordje ''NIET'' vergeten)

Maar goed om te horen dat je de feestdagen goed bent doorgekomen. Je lijkt Ronnie wel. Die is ook altijd iedereen kwijt met een avondje stappen!!hahah

Wij hebben bij eddy en ilse bier getankt. Iedereen was mooi de weg kwijt. Sommigen ook hun muts die bekenden een dag later in hun brievenbus vinden.
    En als je aan blauwkamp vraagt hoe de citadel is geweest dan kon je net zo goed niet heen zijn geweest, omdat je dan even veel weet van de avond hahahaha.
    Zegt denk ik genoeg over de kritische omstandigheden waar wij in verkeerden.

Wel wijs dat je bij de aussie open gaat kijken.
    Zien we straks aussie Simon als naakttloper op de tv tijdens de aussie open. Zou wel lachen zijn hahaha. Is toch een traditie daar!!!!

Ik wist dat de tijd in australie anders is dan hier, maar de maanden heb ik nog niet gehoord!!
    Of wou je nog een jaartje eraan plakken?

Ga je alleen driven naar Melbourn? of gaan er meerdere mensen met je mee??

Simon tot spreeks en zet eens vaker een verhaaltje online. En pics??? of heb je nog steeds die smoes van ''tja ben het kabeltje kwijt''

Rustig aan doen.

• 08 Januari 2010 - 17:52

Anneke:

Hey Mate,

Het is hier ook fantastisch alleen fucking koud!! In Mission beach is het een echte aanrader om bij Scotty's mission beachhouse te slapen! Ze hebben een cool zwembad en organiseren iedere avond erg leuke feestjes! Geniet ervan!!

Groetjes, Anneke

• 10 Januari 2010 - 19:27

Crux:

He simon,
    jij gaat leeker warm het nieuwe jaar in maar wij hebben het koud gehad in de snee!!!
    Enhe wie is Yolijne????
    ja ja lekker hoor!!!
    Laterz

• 11 Januari 2010 - 13:54

Brakke:

Mogge!

Eindelijk weer eens nieuws vanuit Australië, het heeft even geduurt maar je maakt vast en zeker 60 uur in de week nu je CHEF bent, ongelovelijk man! Zoals je al hebt kunnen lezen heeft iedereen het koud maar bij ons aan de prunus is het elke dag een graadje of 20, super te doen! Jammer dat je er met oud en nieuw niet bij was, dan had je weer eens ECHT bier kunnen drinken, want als ik de verhalen zo lees is het niveau niet zo bijzonder hoog daar...

Veel succes nog en ik weet zeker dat jij een super fijne rit naar Mission beach hebt als je er met zó'n kop heen rijdt ;)

Mossels!

• 12 Januari 2010 - 07:17

Olga:

Hey broertje,

Blij weer wat van je te horen! Staat erg goed op je cv: Chef du Ananas. Sla je wel genoeg zonnebrandcreme in: In Melbourne is het nu 45 graden..... Anyhoe, veel plezier! Liefs Ol

• 14 Januari 2010 - 13:46

Maurits:

Beste wensen Ewoud!!
    Bam vlammen en veel sneeuw
    buiten.

• 14 Januari 2010 - 13:49

Je Grote Voorbeeld:

He klompie, gebeurt er nog wat daar of is het leven daar voor jou net zo saai als hier?

Later, en de groeten van ome benno

• 19 Januari 2010 - 18:57

Senior:

Hoi Simon,sla dat balletje toch niet zo hard uit het veld , want dan zien we jou toch ook niet.
    Geniet in Melborne en we horen weer van je.
    Groeten van de thuis basis.